Recordtransfer van Liverpool doet wenkbrauwen fronsen: "Zoveel geld spenderen aan niet eens een topper is eigenlijk belachelijk"

30 december 2017 19:48

Er is al veel gezegd en geschreven over de transfer van Virgil van Dijk naar Liverpool. De 26-jarige Nederlander kostte maar lieft 84,5 miljoen euro en is daarmee de duurste verdediger ooit. Marc Degryse en Ariël Jacobs snappen alvast niet dat 'The Reds' voor hem een recordbedrag neertelden.

"De transfer an sich is niet verrassend, maar het bedrag is dat natuurlijk wel. Je kan ook een verdediger van 20 miljoen euro kopen die even goed is als Van Dijk", oppert Degryse bij 'Play Sports'. "Het is een goeie verdediger, maar hij gaat het probleem van Liverpool heus niet in zijn eentje oplossen. Dat ze er iemand bij wilden, kan ik begrijpen, maar zoveel geld uitgeven voor niet eens een topper, dat is eigenlijk belachelijk."

"Klopp vindt hem geen 85 miljoen waard"

Opvallend: bij Liverpool waren ze er als de kippen bij om de druk af te houden. Een kritische Degryse denkt er het zijne van: "De algemene teneur is toch overal dat Van Dijk dat geld niet waard is. Als Jürgen Klopp zelf al zegt dat je hem niet moet beoordelen op dat bedrag, tja! Hij vindt hem ook geen 85 miljoen euro waard!"

Ariël Jacobs heeft ook zijn twijfels: "We mogen niet zeggen zoveel geld voor 'maar' een verdediger, die zienswijze is voorbij. Maar hij is wel de duurste ooit. Kan hij de kwaliteit bieden die beantwoordt aan die smak geld? Dat is voor mij de hamvraag. Ik denk dat Klopp dat zelf ook inziet, hij zegt zelf dat je hem niet mag beoordelen op die 84,5 miljoen euro, maar dat gaan de mensen hoe dan ook doen."

Glenn Bogaert

Premier League \\ Liverpool FC
 
 
Reacties.