Buffon lyrisch over spits die hij straks moet afstoppen, hij vergelijkt hem zelfs met vier grootheden

30 december 2017 14:16

Gianluigi Buffon heeft in zijn rijkgevulde carrière al heel wat topspitsen moeten afstoppen, maar straks wacht hem nog een grote uitdaging. Dan moet het sluitstuk van Juventus in de Champions League ene Harry Kane van doelpunten houden. 'Gigi' is lyrisch over de spits in bloedvorm van Tottenham.

"Harry Kane is op dit moment een van de beste spitsen van Europa, daar bestaat geen twijfel over”, vertelt Buffon in gesprek met de 'Daily Mirror'. “Als speler kan je jezelf proberen te verbeteren, maar bepaalde dingen zijn gewoon niet aan te leren. Ik denk dat je geboren moet worden me thet (tor)instinct om te scoren. In de loop der jaren heb ik bij spelers als Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Filippo Inzaghi en Gabriel Batistuta gezien dat zij van nature dat instinct hebben of hadden. Het is iets waar keepers het heel erg moeilijk mee hebben. Kane heeft dat instinct ook", klinkt het lyrisch.

De bijna 40-jarige iconische doelman van 'Juve' kijkt Harry Kane straks in de ogen in de 1/8ste finales van de Champions League, iets om naar uit te kijken: "In mijn carrière heb ik mijzelf altijd willen meten met de allerbesten en Kane is nu een van de beste spelers. Ik ben niet bang, ik heb respect voor hem en speel graag tegen dergelijke toppers. Dat is een van de mooiste uitdagingen als je op het allerhoogste niveau speelt. Ik heb er altijd enorm van genoten om mijzelf te testen tegen de beste spelers van Europa en de wereld."

Glenn Bogaert

Premier League \\ Serie A \\ Tottenham \\ Juventus
 
 
Reacties.