Raman wou absoluut weg bij Standard: "Ik had hem nog niet ontmoet en wist al dat het niet zou klikken"

30 december 2017 12:20

Toen er bij Standard een nieuwe wind kwam waaien, leken de speelkansen voor Benito Raman drastisch te slinken. Hij koos eieren voor zijn geld en maakte de overstap naar Duitsland. Een goeie keuze, zo bleek.

"Nadat sommige mensen in Standard aangekomen waren, was mijn keuze gemaakt", aldus Benito Raman in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Mijn keuze stond al vast nog voor ik hen ontmoet had. Ik wist toen al dat het niet zou klikken."

Ik had een voorgevoel, dat heeft me nog nooit in de steek gelaten -Benito Raman

"Het gaat om drie personen." De jonge aanvaller doelt uiteraard op Ricardo Sa Pinto en zijn twee Portugese assistenten. "Ik had een voorgevoel en dat heeft me nog nooit in de steek gelaten. Na enkele weken bleek dat ik gelijk kreeg. Ik moest wachten op mijn kans, maar ik ben geen speler die vijf matchen in de tribune kan zitten en het dan even in vijftig minuten gaat bewijzen."

"De keuze was duidelijk. Ofwel bij Standard blijven en hard blijven trainen voor mezelf, zodat niemand kon zeggen dat ik niet professioneel was of het liet hangen, ofwel vertrekken."

Geen spijt van ingrijpende keuze

Met Düsseldorf bood er zich een unieke kans aan. "Ik ben tevreden nu. Dankzij al wat er gebeurd is heb ik voor een nieuwe competitie kunnen kiezen. Ik bekijk het dus niet enkel negatief. Moesten die zaken niet gebeurd zijn, zat ik hier niet."

En Raman zit er goed, bij Fortuna Düsseldorf. Hij staat vast in de basis en is goed op weg om een publiekslieveling te worden. "Ik had verwacht dat de aanpassing moeilijker zou zijn." Over zijn ontbolstering bij Düsseldorf kan je hier meer lezen.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.