Zou u hem meenemen naar WK in Rusland? Aad de Mos alvast niet: "Hij is een gevaar, een spookrijder in de selectie"

30 december 2017 13:15

2018 moet het jaar van de Rode Duivels worden. Onze nationale ploeg onder leiding van Roberto Martinez droomt van een wereldtitel in Rusland, maar vraag is welke speler straks mee op het vliegtuig stappen. Aad de Mos weet alvast wie hij niet zou meenemen en spaart geen heilige huisjes.

In 'Het Nieuwsblad' van vandaag laten de Nederlandse analist en onze Geert De Vlieger hun licht schijnen over heel wat belangrijke voetbalitems en een daarvan is natuurlijk de nationale ploeg. Belangrijke vraag: moet Vincent Kompany mee naar Rusland? Hup, de knuppel meteen in het hoenderhok. "Ik neem hem mee. Elke match die hij kan spelen, is hij een meerwaarde. De vervangers zijn - zelfs als ze op hun best zijn - gewoon een pak minder", stelt ex-doelman De Vlieger.

Gevaarlijk straatje

Aad de Mos is echter een heel andere mening toegedaan: "Ik neem 'De Prins' niet mee. Hij traint wel en niet, speelt wel en niet. Da's een gevaarlijk straatje. Het ondermijnt het hele groepsgebeuren. Elke dag wordt het groot nieuws, de media berichten over niets anders. Dan gaat het niet meer over voetbal. Hij kan leider zijn wat ie wil, maar hij is een gevaar. Een spookrijder in de selectie."

Straks mee of niet mee naar het WK, de blessuregevoelige Kompany zorgt nu al voor een geanimeerd debat: "Stel dat hij de laatste oefenmatch voor het WK fit is, dan neem je hem toch mee Aad?" De Vlieger krijgt meteen zijn repliek: "Met twee matchen in één week kan hij zomaar weer tegen iets aanlopen. Het is een man van glas, zoals Arjen Robben. We maken Kompany te belangrijk."

Glenn Bogaert

Premier League \\ Manchester City \\ België
 
 
Reacties.