Duurste verdediger ter wereld krijgt bij Liverpool eindelijk wat hij wilt: "Bij Southampton wou ik dat niet afnemen van mijn goede vriend Jordy Clasie (Club Brugge)"

01 januari 2018 13:56

Eén van de duurste transfers van deze wintermercato was voor de opening al aangekondigd en is nu ook officieel. Virgil Van Dijk is voor het eerst te zien in het shirt van Liverpool - met rugnummer vier, en daar heeft landgenoot en Club Brugge-middenvelder Jordy Clasie een rol in te spelen.

Virgil Van Dijk verlaat Southampton en trekt naar Liverpool voor maar liefst 84 miljoen euro. Nooit werd er meer betaald voor een verdediger. "Deze club is een perfecte match voor mij. Het gaat uiteraard om veel geld, maar daar kan ik niets aan doen. De markt is nu eenmaal zo", zei hij in zijn eerste interview als Red.

​De vier van Liverpool

Leuke anekdote: de Nederlander koos voor het rugnummer vier - in tegenstelling tot zeventien bij zijn vorige club. "Vier was altijd al mijn geluksnummer. Ik speelde er ook mee bij Groningen. Maar bij Southampton was dat nummer al voor mijn goede vriend Jordy Clasie en ik wou het hem niet afnemen." Voor zo'n bedrag mag je al eens je nummer kiezen, zeker?

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Club Brugge \\ Liverpool FC \\ Southampton
 
 
Reacties.