1ste Amateurliga is razend spannend: Nicky Hayen wikt en weegt de kansen van Lommel, Knokke, Dessel en Heist

02 januari 2018 17:02

Niet alleen de clubs van 1A en 1B houden een winterslaap. Ook in de Eerste Amateurliga ligt de competitie enkele weken stil. De terugronde belooft er nog razend spannend te worden.

Lommel en Knokke delen op dit moment de leiding met 31 punten. Dessel Sport en Heist volgen op plaatsen 3 en 4 met 30 punten. De competitie ligt nog volledig open, en dus vroegen we aan Nicky Hayen, nu trainer van Berchem Sport en voordien ASV Geel om de kansen van deze vier ploegen in te schatten.

Lommel

"Met Henkens en Santermans haalde Lommel twee spelers binnen die hun strepen elders al verdienden. De club liet zo zien dat het absoluut wil promoveren. In de heenronde liet Lommel punten liggen tegen kleinere clubs als Virton en Châtelet. Toch blijft dit voor mij de topfavoriet."

Knokke

Knokke staat als promovendus verrassend mee bovenaan. De West-Vlamingen kochten gericht in, hielden enkele belangrijke spelers aan boord en kunnen op het kunstgras hun geliefkoosde spel spelen. Tegen toppers pakken ze regelmatig uit."

Dessel Sport

"Ook Dessel teert grotendeels op de ploeg van vorig seizoen. In het begin vielen er enkele spelers s geblesseerd duit, maar daardoor stonden andere jongens op. Dessel was vorig seizoen niet opgewassen tegen Beerschot Wilrijk, nu steekt er niemand bovenuit."

Heist

"Heist vormt altijd een blok, met veel aanvallende kwaliteiten die het verschil kunnen maken. Er staat een geheel dat goed op elkaar is ingespeeld, al durven individuen soms wel eens te vaak voor eigen succes gaan."

Na de reguliere competitie spelen de beste vier teams nog zes PO-matchen om de promotie. Ze beginnen aan de nacompetitie met de helft van de punten.

Diederik Geypen

ASV Geel \\ Dessel Sport \\ Berchem Sport \\ Lommel SK \\ Knokke \\ KSK Heist
 
 
Reacties.