Raman mag dromen: "Düsseldorf hoort gewoonweg thuis in de Bundesliga"

03 januari 2018 20:00

Het gaat goed met Benito Raman in Duitsland. Met Düsseldorf op de eerste plaats mag de Belgische aanvaller zelfs dromen van de Bundesliga.

"We kijken nog altijd match per match", opent Raman rustig. Hij weet waarover hij spreekt. "Zes speeldagen terug stonden we zeven punten los en even later waren we derde met drie punten achterstand. We staan er nu goed voor, maar alles ligt dicht bij elkaar."

"Ik droom zeker en vast van de Bundesliga, dan zit ons stadion altijd vol. Nu spelen we voor dertigduizend man, maar er kan 52.000 man in. Tegen Mönchengladbach voor de Beker zat het vol, dat was fantastisch. Düsseldorf hoort gewoon thuis in de Bundesliga."

"Het is raar om te zeggen dat ik in tweede klasse speel, want zo voelt het helemaal niet aan. Als je de beste van de Jupiler Pro League met de beste teams van onze competitie samen zet, heb je volgens mij een heel spannend kampioenschap."

Het is hier professioneler en ook de fans mogen een pak meer -Benito Raman

Hij merkt aan alles het verschil met België. " Alles is in Duitsland wel wat professioneler dan in België. Je merkt dat aan kleine dingen. We doen de verplaatsingen steevast met het vliegtuig en hebben in de luchthaven een aparte lounge om spelers te verzorgen."

"Er is ook meer aandacht voor het familiale. Ik kan makkelijker familie uitnodigen op wedstrijden dan in België. Hier leeft het ook bij de supporters meer. Als je ziet wat er in België allemaal níet mag in het stadion, zijn de supporters hier een pak vrijer. Al die grote vlaggen in de tribunes, dat zie je in de Jupiler Pro League niet, hé."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.