"Wat Radja deed was dom, heel dom. Hij geeft Martinez een excuus om hem van het WK te houden"

03 januari 2018 08:16

Radja Nainggolan veroorzaakte heel wat ophef door een filmpje op oudejaarsnacht. Daarin rookte, dronk en vloekte hij dat het een lieve lust was. Geen goeie zaak, volgens enkele voormalige Rode Duivels.

“Als je nu zoiets zelf online zet, is dat vragen om problemen”, zegt Jan Ceulemans in Het Nieuwsblad. “Hij kan niet zeggen dat ze hem zijn komen filmen en er willen inluizen, hè”, vindt Hugo Broos. “Is het om te provoceren dat hij dit zelf online zet”, vraagt Franky Van der Elst zich af.

Elke voetballer zet een stapje in de wereld met oudejaar, maar de meesten doen dat iets discreter. "Mocht je van iedere voetballer weten wat hij met Nieuwjaar uitspookt… Maar met zijn verleden helpt dat niet aan de beeldvorming die over hem ontstaat. Door dit nu zelf online te zetten, geeft hij munitie aan de mensen die al twijfelden aan zijn professionaliteit”, ging Van der Elst verder.

Er is maar één Rode Duivel die op deze manier in het nieuws komt -Jan Ceulemans

“Op deze manier geeft hij de bondscoach een alibi om hem uit de selectie voor het WK te houden”, zegt Jan Ceulemans. “Om tot 23 spelers te komen voor het WK moet Martinez moeilijke keuzes maken. Als je zulke stoten uithaalt, geef je de coach de kans om het zichzelf iets gemakkelijker te maken."

"Zeker omdat het niet de eerste keer is. Ze zeggen dat een ezel zich geen twee keer stoot aan dezelfde steen. Nochtans is dat hier wel gebeurd. Het klopt dat de spelers nu veel meer moeten opletten in wat ze doen. Maar dat pleit niet alles vrij, hè. Want ik stel vast dat er bij de andere Rode Duivels amper van die dingen naar buiten komen. Er is er slechts één die op die manier in het nieuws komt. Dat zegt ook iets, hè.”

Sander De Graeve

Serie A \\ AS Roma \\ België
 
 
Reacties.