Immens populaire Kevin De Bruyne in BBC-'Team van het Jaar', zijn stemmenaantal is overweldigend

04 januari 2018 12:30

Dat Kevin De Bruyne in Engeland een populaire jongen is, hoeft niemand te verbazen. Maar dat hij 90% van de stemmen zou krijgen voor het 'Team van het Jaar' van de Britse BBC? Toch behoorlijk indrukwekkend. Ook Toby Alderweireld en Eden Hazard haalden trouwens het door surfers verkozen topelftal.

De trouwe lezers en bezoekers van de BBC-website mochten online hun stem uitbrengen voor het 'Team van het Jaar' 2017 in de Premier League en ruim 115.000 mensen deden dat ook. Uiteindelijk haalden drie landgenoten de beste elf. Opvallend(er) is echter dat maar liefst 90% van de stemmers voor Kevin De Bruyne koos.

De 26-jarige draaischijf van Man City is zelfs populairder dan de Engelse international en scherpschutter van Tottenham, Harry Kane (78%). Toby Alderweireld kreeg dan weer 52% van de stemmen. Het is niet geweten hoeveel stemmen Eden Hazard kreeg, maar ook hij prijkt dus in het fameuze 'Team van het Jaar'. Met drie Belgen zijn we goed vertegenwoordigd, enkel Spanje doet beter met vier stuks. Hieronder hét team van 2017:

Glenn Bogaert

Premier League \\ Manchester City
 
 
Reacties.