Waarom het deze winter (in principe) behoorlijk windstil zal bijven op traditionele duiventil Sclessin

04 januari 2018 16:39

Als er een nieuwe transferperiode aanbreekt dan is het zelden windstil bij Standard. De Luikse topclub was de voorbije jaren een echte duiventil met een massaal komen en gaan van spelers. Het zal deze maand in principe anders zijn, op Sclessin willen ze eindelijk een beetje stabiliteit.

Niet alleen qua trainers was het verloop de voorbije seizoenen groot, ook qua spelers was Standard met vlag en wimpel kampioen van de transfers. Vooral de wintermercato's werden gretig aangegrepen om de ploeg te versterken en overbodig spelersmateriaal te dumpen, maar de dolle taferelen in januari zorgden zelden voor succes. De gezochte en binnengehaalde witte merels die de woelige club mee richting play-off 1 moesten loodsen, bleken vaak ver onder de verwachtingen.

Een mens leert echter uit zijn fouten en dus hoeven de fans van de Rouches dit keer op niet al te veel zotte toestanden te rekenen. Er zal wel versterking komen, maar het zal gaan om gerichte aankopen en aanwinsten. Zo kan er zeker nog een nummer 8 bij om de concurrentie aan te gaan met de soms wat lichtzinnige Nigeriaan Agbo en de ruwe Roemeense diamant Marin.

Creatieve middenvelder welkom

Het feit dat met Merveille Bope Bokadi een andere (defensief ingestelde) pion op het middenveld nog een tijd out is, speelt ook mee. De sterke en infiltrerende Braziliaan Carlinhos van zijn kant kon nog niet helemaal overtuigen. Te weinig regelmaat. De naam van John Bostock (ex-Leuven) circuleert al. Het moet vooral iemand zijn die aanvallend een meerwaarde biedt.

Met Paul-José Mpoku heeft Standard - centraal of op de flank - wel een creatieve man, maar er wordt te veel naar hem gekeken. Je kan niet altijd op zijn individuele bevliegingen rekenen. Op de flanken is een extra mannetje dan ook welkom. Zeker als Junior Edmilson zou vertrekken. Orlando Sá staat er diep voorin dan weer te vaak alleen voor, de Portugese spits zit aan zes goals. Te weinig voor zijn doen, maar aan hem zal het straks toch niet liggen als Standard weer naast de top-6 grijpt.

Ook op verlanglijstje: snelle (pocket)spits

Erger is het gesteld met Renaud Emond. Inzet te koop, maar nul goals op de teller. Enkel in de beker kon de ex-aanvaller van Waasland-Beveren al scoren. De Kroatische zomeraanwinst Duje Čop schoot behoorlijk uit de startblokken, maar is mede door blessureleed al helemaal uit beeld verdwenen. Een snelle (pocket)spits met diepgang en een vleugje magie lijkt welkom. Een type Imoh Ezekiel of Michy Batshuayi zeg maar. Benieuwd wat het straks zal worden. In prinicipe dus geen duiventil, al weet je het in Luik nooit zeker...



Deze spelers haalde Standard tijdens vorige wintermercato:
-Filip Mladenovic
-Razvan Marin
-Danilo Barbosa
-Valeriy Luchkevych
-Dieumerci Ndongala
-Moussa Djenepo
-Merveille Bope Bokadi
-Jonathan Bolingi
-Christian Luyindama

Deze bonte bende zocht andere oorden op:
-Dino Arslanagic
-Adrien Trebel
-Yannis Mbombo
-Rochinha
-William Soares
-Isaac Mbenza
-Martin Remacle
-Birama Touré
-Senne Vits
-Beni Badibanga
-Jean-Luc Dompé
-Farouk Miya
-Mohamed Yattara
-Jonathan Okita
-Elderson Uwa Echiéjilé
-Farès Bahlouli

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.