Wordt AA Gent nog kampioen? "Het lijkt onwaarschijnlijk, maar zeg nooit nooit. Het kan rap gaan in voetbal"

04 januari 2018 16:10

Haast niemand die eind september nog geloofde in de play-off 1-kansen van AA Gent. Drie maanden later staan 'De Buffalo's na een straffe remonte echter op de vijfde plaats. Europees voetbal is zomaar ineens weer mogelijk, maar kan ook de titel nog? "Zeg nooit nooit, het kan rap gaan in voetbal."

Aan het woord is niemand minder dan Frédéric Dupré. De 38-jarige Gentenaar met een verleden bij Zulte Waregem, Standard en Lokeren kreeg van ons de vraag waar hij AA Gent straks ziet uitkomen en of er ondanks de grote kloof van 21 punten met leider Club Brugge nog mag gedroomd worden van een titel. "De achterstand op Club is natuurlijk enorm groot en ik denk zelfs onoverbrugbaar geworden. Al weet je maar nooit in voetbal. Club Brugge kan ook nog een dipje krijgen en punten verspelen hé."

"Club geholpen door videoref"

Dupré vindt Club sterk, maar is ook niet van zijn sokken geblazen: "Iedereen heeft het over Brugge, dat goed speelt, maar AA Gent in de beste periode onder Hein Vanhaezebrouck: dat was pas écht goed voetbal. Heel aanvallend en met veel kansen. Dat gevoel heb ik nu niet bij Club. Het is vaak één helft of zelfs maar een halfuur echt goed. Maar een volledige match op topniveau heb ik nog niet gezien. Bovendien werd Brugge ook al wel wat geholpen door de videoref. In de matchen dat ze hem hadden, greep hij in in hun voordeel. Als hij er niet was, vielen bepaalde beslissingen in het nadeel van de tegenpartij uit."

Altijd mindere periode

Dat Club Brugge na de winterbreak zonder slag of stoot zal doorstomen, daar gelooft het jeugdproduct van 'La Gantoise' niet in: "Het kan ook zijn dat ze eens een tik krijgen. Je kan niet een heel jaar op dit niveau presteren. Je hebt altijd eens een mindere periode, hopelijk voor Club valt die niet in de play-offs. Je kan domineren en een kloof hebben van 11 punten, maar als je uitgerekend in play-off 1 niet jouw beste niveau haalt en punten verliest, kan het snel gaan. Op dit moment is het onwaarschijnlijk dat Gent nog gaat meedoen voor de titel, maar zeg nooit nooit. Het kan rap gaan in voetbal."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.