Hoe is dat mogelijk? 'Barcelona verliest Lionel Messi als Catalonië onafhankelijk wordt'

05 januari 2018 11:45

Eventuele Catalaanse onafhankelijkheid zou weleens verregaande negatieve gevolgen kunnen hebben voor FC Barcelona. De topclub, die zelf ook erg fier is op de regionale identiteit, zou in dat concrete geval niemand minder dan sterspeler Lionel Messi verliezen. Dat melden diverse Spaanse media.

De 30-jarige Argentijn zou een clausule in zijn nieuw contract hebben die bepaalt dat hij een vrije speler is als Catalonië een onafhankelijke staat wordt. Eind november zette 'De Vlo' zijn krabbel onder een contract tot 2021, daarmee waren alle speculaties rond een transfer naar een andere Europese topclub meteen van de baan.

Maar bij 'Barça' kunnen ze dus nog niet op beide oren slapen want als Catalonië straks niet meer tot Spanje zou behoren en de huidige competitieleider bijgevolg niet meer in de Primera División zou uitkomen, wordt een speciale clausule in het contract van Messi geactiveerd. In dat geval mag hij zich zonder slag of stoot een transfervrije vogel noemen.

De opmerkelijke transferclausule zou een staalharde eis van Messi zelf geweest zijn. Misschien vandaar dat de contractonderhandelingen een tijd aansleepten. De sterspeler van FC Barcelona tekende dit seizoen al voor 15 goals in 17 competitiematchen, zijn vertrek zou vanzelfsprekend een serieuze aderlating zijn voor de Catalaanse grootmacht.

Glenn Bogaert

Barcelona \\ Celta De Vigo
 
 
Reacties.