Nieuwe draaischijf van Buffalo's wil in voetsporen van Kums treden: "Ex-ploegmaat die Sven goed kent, vertelde mij dat we dezelfde stijl hebben"

06 januari 2018 15:36

AA Gent heeft anderhalf jaar gezocht naar een vervanger voor Sven Kums, maar nu lijkt het eindelijk iemand gevonden te hebben die in zijn voetsporen kan treden. Anders Christiansen is de naam, een 27-jarige Deen die in de Ghelamco Arena de nieuwe patron op het middenveld moet worden.

Wat mogen de fans van 'De Buffalo's' straks eigenlijk verwachten van hun nieuwe aanwinst? Christiansen, overgekomen van de Zweedse kampioen Malmö FF, stelt zichzelf even voor in 'Het Laatste Nieuws': "Ik wou altijd voetballen waar de 'fun' te beleven was, dicht bij het doel van de tegenstander. Intussen ben ik eerder een nummer 8 geworden, een 'box-to-box'. Ik probeer offensief mijn ding te doen, maar ik recupereer ook ballen. Dat moet ik wel op een slimme manier doen want als het echt op fysieke kracht aankomt, maak ik weinig kans."

Zelfde stijl als Kums

Bemerkt u ook al de gelijkenissen met ene Sven Kums? De winteraankoop van AA Gent kent zijn wereld én de man die hij moet opvolgen: "Ik weet wie Sven is. Ik weet dat hij via Watford naar Udinese vertrokken is en heb gelezen dat hij heel goed was in zijn periode bij Gent. Bij Malmö speelde ik samen met Lasse Nielsen, die Kums goed kent. Hij vertelde mij dat we dezelfde stijl hebben. Ik hoor dat Sven het spel graag verdeelde, dat doe ik ook graag. Ik wil de bal, hoe de match ook verloopt. Het is veel leuker om de bal te hebben dan er achter aan te moeten lopen. Ik speel liever een slechte match met veel acties, dan een match zonder acties."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.