Jürgen Klopp probeert teleurgestelde Liverpoolfans te sussen: "Hebben er 100% alles aan gedaan om Coutinho te houden"

07 januari 2018 13:25

De soap is ten einde: Philippe Coutinho heeft dan toch zijn droomtransfer naar FC Barcelona beet. Bij Liverpool blijven ze een beetje verweesd achter want de 25-jarige Braziliaan was een van de absolute smaakmakers op Anfield Road. Er was volgens manager Jürgen Klopp echter geen houden meer aan.

De Duitse coach van 'The Reds' heeft voor het eerst gereageerd op de lucratieve transfer van goudhaantje Coutinho: "Die was de transfer die 'Phil' graag wilde. Hij wilde eigenlijk al in juli vertrekken. Toch zijn we erin geslaagd om hem nog een half seizoen bij ons te houden. We hoopten hem te kunnen overtuigen van een verlengd verblijf, maar dat is niet gelukt."

Op en top professioneel gebleven

De fans van Liverpool zijn erg ontgoocheld, maar Klopp probeert hen te sussen: "Ik kan hen garanderen dat we er alles aan gedaan hebben om Coutinho te houden. Hij was er echter 100% van overtuigd dat zijn toekomst in Barcelona lag. Dit was zijn droom, we konden niks meer doen om hem op andere gedachten te brengen. Philippe is altijd op en top professioneel gebleven. Hij trainde uitstekend en heeft er altijd alles aan gedaan om ons aan overwinningen te helpen. Hij heeft in die vijf jaar veel betekend voor Liverpool."

Op Anfield Road willen ze in ieder geval niet bij de pakken blijven zitten, er is leven na Coutinho: "Ik snap dat de fans ontgoocheld zijn, maar dat is nu eenmaal voetbal: spelers komen en gaan. Deze club is echter groot genoeg om dit verlies te verwerken. Er loopt hier nog veel talent rond en er zullen ook nieuwe spelers komen."

Glenn Bogaert

Liverpool FC
 
 
Reacties.