Met Saief en Milicevic vertrokken twee kampioenenmakers bij Gent, wat waren hun verdiensten?

07 januari 2018 21:46

Gent is erg actief in deze wintermercato. Zo namen de Buffalo's al afscheid van Kenny Saief en Danijel Milicevic. Hoe belangrijk waren deze spelers voor de Oost-Vlamingen?

Kenny Saief kwam in augustus 2014 Gent vervoegen. Hij maakte zijn debuut op op 29 augustus 2014 tegen KV Kortrijk en scoorde zijn eerste goal tegen Moeskroen op 14 september 2014. De Israëlische Amerikaan werkte zich dat seizoen geleidelijk op tot basispion en was een van de drijvende krachten achter de landsititel van de Buffalo's in 2015.

De 24-jarige flankspeler speelde in totaal 112 wedstrijden waarin hij 15 doelpunten en 9 assists voor zijn rekening nam. Saief vertrekt op huurbasis naar Anderlecht. Paars-wit hoest na dit seizoen een slordige 4 miljoen euro op voor hem.

'Mili'

Milicevic kwam in januari 2014 aan in de Arteveldestad. De Zwitser claimde al snel een basisplaats op en was één van de architecten van de eerste Gentse landsitel. Ook in het Gentse succesverhaal in de Champions League het seizoen erop, had hij een groot aandeel. Zo leverde hij enkele fantastische prestaties en scoorde hij bovendien het allereerste doelpunt ooit voor Gent in het kampioenenbal.

Ook in het seizoen 2016-2017 was de 32-jarige stilist bepalend. In de knappe Europa League-campagne behoorde hij tot de uitblinkers. Hij gaf de assist voor de 1-0 van Perbet thuis tegen Tottenham en scoorde in totaal 3 doelpunten en gaf 2 assists.

'Mili' stond bekend om zijn fantastische traptechniek en was bovendien een echte gentleman. Hij speelde tot nu toe 165 wedstrijden voor de Buffalo's en scoorde daarin 33 doelpunten en gaf 38 assists. Hij trekt op huurbasis -mét aankoopoptie- naar de rode lantaarn in Frankrijk, FC Metz.

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.