AA Gent-speler bloeit helemaal open onder Yves Vanderhaeghe: "Onder de vorige coach vloog je snel uit de ploeg als je een foutje maakte"

08 januari 2018 20:13

De komst van Yves Vanderhaeghe heeft bepaalde spelers van AA Gent geen windeieren gelegd. Anderson Esiti is een van hen. De 23-jarige robuuste Nigeriaan is aan het uitgroeien tot een absolute sterkhouder en met zijn fysieke capaciteiten wenkt straks misschien wel een transfer naar Engeland.

Ook onder Hein Vanhaezebrouck mocht de bonkige krachtpaster niet klagen over zijn aantal speelminuten en basisplaatsen, alleen ging het licht af en toe eens uit. Intussen is hij een stabiele factor geworden: "Ik ben heel blij met de evolutie die ik de laatste maanden heb doorgemaakt", klinkt het in 'Het Laatste Nieuws'.

Esiti herleeft na een lastige periode: "Ik voel veel meer waardering bij de pers, maar ik zie zelf ook mijn vooruitgang als ik thuis beelden van mezelf bekijk. Ik voetbal met veel meer vertrouwen en probeer op het middenveld een belangrijke pion te zijn voor het team. Ik praat ook veel meer op het veld. Ik voel me veel belangrijker, daar ligt de voornaamste reden voor mijn vooruitgang."

Foutje fataal bij Hein

Wat een contrast met enkele maanden geleden, toen de hele ploeg op de sukkel was: "Toen we het in het begin van het seizoen moeilijk hadden, ontstond er wat paniek in de ploeg. Dan voel je je niet goed en ik durfde geen lange bal meer trappen. Maar nu alles weer goed draait, is het vertrouwen terug. Ik spéél ook altijd onder de nieuwe coach Yves Vanderhaeghe. Voelen dat je belangrijk bent voor de ploeg, is het allerbelangrijkste. Onder de vorige coach vloog je snel uit de ploeg als je een foutje maakte, nu hoef je daar niet meer voor te vrezen."

Als Anderson Esiti zo blijft, presteren, lonkt straks misschien wel de Premier League. Die competitie lijkt hem op het lijf geschreven: "Ik kwam van het Portugese Estoril naar Gent, de volgende stap is nu de Franse, Duitse, Spaanse of Engelse competitie. De Premier League is voor mij de beste competitie ter wereld. Chelsea is mijn favoriete ploeg, maar mijn favoriete coach is José Mourinho. Waar hij coach is, zou ik ooit graag spelen."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.