Malinwa heeft nog werk voor de boeg op transfermarkt, maar gaat stevig uithalen met deze spits en verdedigende middenvelder

08 januari 2018 21:33

KV Mechelen wist deze mercato al flink wat spelers aan te trekken. En toch zijn de fans niet meteen dolenthousiast te noemen over wat er qua kwaliteit al is gekomen. Moeten ze zich zorgen maken? Neen, want ...

Abou Ben Ouattara, Trova Boni, Clément Tainmont, Nicolas Verdier en Fabien Camus. Qua kwantiteit mogen ze bij Malinwa zeker al niet klagen met hun vijf nieuwkomers. Maar de fans stellen zich wel de nodige vragen, want ondertussen lijkt Tomecak te vertrekken en de ploeg niet meteen versterkt te worden.

Alle vijf de bovengeciteerde namen waren voor een ploeg als Malinwa ideale en nuttige kansen. Dat je met jonge Burkinezen de jackpot kan binnenhalen heeft Bandé ondertussen bewezen, terwijl Clément Tainmont bij Charleroi toonde dat hij wel degelijk nog een en ander in zijn mars heeft.

Fabien Camus is een vrije speler en kan zich de komende maanden bewijzen, een strijdershart heeft hij zeker. En ook Verdier terughalen was op zich een koopje, terwijl ze ook in Mechelen donders goed weten dat hij niet eigenhandig Malinwa in eerste klasse zal houden.

"Er komen nog namen van een ander kaliber", hebben Timmermans & Vande Velde ondertussen al duidelijk gemaakt. Een nieuwe rechtsachter als Tomecak vertrekt staat hoog op het verlanglijstje, een verdedigende middenvelder en een spits moeten er zeker nog bij.

Spits

Zeker voorin zal het er boenk op moeten zijn. Maar waar kan je nog een spits vinden die goed is en haalbaar? Geen makkelijke balansoefening. Fred Friday van AZ bleek onhaalbaar, terwijl er ook al een aantal andere pistes opdroogden.

Het A-plan was en blijft echter Fatos Beqiraj, een Montenegrijns international van 29 jaar die nog tot juni 2019 onder contract ligt bij Dinamo Moskou en bij hetzelfde managementbureau zit als Milos Kosanovic, een eerdere voltreffer voor Malinwa. De onderhandelingen lopen al een week.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.