Verhaeghe lijnrecht tegenover Louwagie: "Geloof daar écht niet in"

08 januari 2018 19:17

Het aantal (voetbal)Belgen op het wedstrijdblad? Het blijft vaak een heet topic. Michel Louwagie is voorstander om er minder dan zes op het blad te moeten zetten, Bart Verhaeghe is het daar niet mee eens. Integendeel zelfs.

"Voor ons mag dat gerust naar omhoog. Al is het misschien extreem om nu meteen over te schakelen naar een verplichting van meer dan zes Belgen, want er zijn nu al veel clubs die het moeilijk hebben om daar aan te voldoen", aldus Verhaeghe in Het Laatste Nieuws.

De sterke man van Club Brugge denkt eraan om eventueel de bank uit te breiden met jonge Belgen: "Zo motiveer je de eigen jeugd, geef je het gevoel dat ze erbij zijn. Dat kan misschien het verschil maken tussen een jeugdvoetballer die vertrekt omdat hij nooit zijn kans krijgt en een talent dat doorbreekt. Sommigen zeggen dat de kwaliteit van de A-ploeg daardoor achteruitgaat, maar daar geloof ik echt niet in."

Dunne spoeling?

Michel Louwagie had onlangs nog aangegeven dat hij niet wist wie dan te moeten opstellen, omdat er geen 10 spelers voldoende goed zijn. "Te weinig talent, de spoeling dun? Daar ben ik het niet helemaal mee eens. We leiden goed op in België, het gaat er gewoon over om onze jeugd die extra stap te kunnen laten zetten."

"De beslissing om binnenkort onze beloften in de amateurreeksen te laten voetballen is daar een goed voorbeeld van. Ze tegen volwassen mannen die strijden voor hun wedstrijdpremie leren winnen, dan heb je meer kans om toppers te kweken."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.