Overzicht oefenmatchen: Antwerp experimenteert en verliest, Anderlecht pijnlijk onderuit ondanks zotte slotfase, Club blijft maar winnen

10 januari 2018 18:10

Er worden vandaag redelijk wat oefenwedstrijden gespeeld door onze eersteklassers op buitenlandse velden. Hier houden we u op de hoogte van hun verrichtingen.

Antwerp-Heidenheim 1-3

Van Damme bracht Antwerp na een corner op voorsprong. Beide keepers hadden zich daarvoor al een paar keer moeten bewijzen. In de tweede helft stond er wel een heel experimenteel elftal op het veld bij The Great Old. Ze verloren nog met 1-3.

Antwerp in de eerste helft: Bolat - Buta, Ghandri, Borges, Van Damme – Corryn, Nazaryna, Hairemans - Limbombe, Owusu, Habran.

Antwerp in de tweede helft: Bolat - Achter, Ghandri, Borges (61’ Sall), Corryn - Haroun, Randriambololona, Pitroipa - Touré, Ardaiz, Jaadi.

Anderlecht-Utrecht 3-4

Anderlecht kwam al heel snel op achterstand na balverlies van de debuterende Saief. Anderlecht nam daarna het initiatief over, maar Appiah en Ganvoula misten twee reuzenkansen. In de tweede helft werd het al snel 0-2 na een snelle counter van Utrecht.

De ingevallen Teodorczyk lokte dan een penalty uit en zette die zelf ook om. Zijn eerste goal sinds de match tegen Mechelen... De partij verwaterde, maar de slotfase had nog spektakel in petto. Vier goals in vier minuten: Labyad met een schitterende vrije trap voor 1-3, Teodorczyk nogmaals, Ayoub voor de 2-4 en daarna nog Bruno met een heel mooie vrije trap voor 3-4.

Club Brugge-Groningen 2-1

Leko liet Refaelov 80 minuten opdraven en die bood in de eerste helft Vossen knap de 1-0 aan. Club speelde sterk tegen de Nederlanders en liet nog enkele kansen liggen. In de tweede helft kwam Groningen langszij dankzij Veldwijk, maar een schitterende vrije trap van Vanaken bezorgde Club toch nog de zege.

Club Brugge in de eerste helft: Hubert - Masovic, Poulain, Denswil - Cools, Clasie, Nakamba, Vormer, Limbombe - Vossen, Refaelov

Club Brugge in de tweede helft: Horvath - Masovic, Simons, Mechele - Cools, Nakamba, Refaelov (80' Diatta), Vanaken, Dennis - Wesley, Vossen

KV Oostende-FC Erzgebirge Aue 2-0

Oostende speelde met heel wat youngsters en bankzitters. Bushiri opende de score na een assist met het hoofd van Akpala. Net voor rust maakte Capon er na een goeie pass van Musona 2-0 van. In de tweede helft was het opmerkelijkste de terugkeer van Franck Berrier.

Union Berlin-AA Gent 3-1

Esiti - ja, wonder boven wonder - bracht Gent op voorsprong met een harde knal. Maar daarna stoomden de Duitsers door met doelpunten van Polter, Hedlund en Hosiner. Siebe Horemans moest na een dikke twintig minuten geblesseerd naar de kant. Foket en Louis Verstraete waren de enigen die de hele match speelden.

KV Mechelen-VFL Osnabrück 2-1

KV Mechelen speelde met een heel jong elftal en kwam rond minuut 67 op achterstand. Maar in een sterke twintig laatste minuten redde Moris eerst de penalty voor de 2-0 en Bandé maakte even later gelijk. De Bie scoorde de winnende treffer. KV Mechelen speelt met een ander elftal de oefenmatch tegen de Duitse tweedeklasser Ingolstadt.

Elche-Lokeren 4-3

Lokeren wist tot drie keer toe een achterstand goed te maken, maar verloor uiteindelijk met 4-3. De Lokerse doelpunten werden gescoord door Hupperts, De Ridder en Skulason. In de slotfase ging die laatste wel in de fout zodat het in extremis nog een verlies werd voor de Waaslanders.