9 penalty's op 9 strak binnen, maar zit er straks ook een record in voor Club Brugge?


Foto: © Photonews 11 januari 2018 17:20

Negen penalty's gekregen, negen penalty's omgezet. Club Brugge scoort vanop de stip aan 100%. Met dank aan Jelle Vossen en Ruud Vormer, respectievelijk goed voor vijf en vier rake elfmeters. Maar zit er ook een record in voor de blauw-zwarte leider?

Alvast wel als we 'Sport/Voetbalmagazine' mogen geloven want Club zou op weg zijn om sinds de invoering van de play-offs een penaltyrecord te vestigen, zowel qua aantal als qua percentage.

De nummers twee en drie in de rangschikking qua aantal strafschoppen Zulte Waregem (6 waarvan 4 binnen) en Antwerp (5 binnen waarvan 4 binnen) staan zelfs niet op de foto. Acht meer zelfs dan Anderlecht, dat er nog maar eentje kreeg.

Dat club aan de volle 100% afwerkt vanop de penaltystip is al even bijzonder. KV Oostende scoorde vorig jaar 9 op 10 en een jaar eerder pakte AA Gent uit met een knappe 10 op 11. Enkel specialist van de Buffalo's Sven Kums (nu Anderlecht), goed voor 8 omgezette strafschoppen, miste er eentje en dan nog in play-off 1 tegen Club Brugge.

Op dubbele recordkoers

Als de ploeg van Ivan Leko in de negen matchen die nog resten nog 2 penalty's weet om te zetten, is blauw-zwart recordhouder qua percentage. Qua aantal heeft Club nog nood aan vier in het voordeel gefloten strafschoppen. Het record is momenteel van Anderlecht, dat in 2012/2013 13 keer mocht aanleggen vanop de stip.

Om het record qua aantal te evenaren, moeten refs er nog 4 fluiten voor blauw-zwart. Dat record staat op naam van grote rivaal Anderlecht, dat in de reguliere competitie 2012/13 maar liefst 13 penalty's mocht trappen, maar er daarvan slechts 6 raak schoot. Ook saillant: in 21 matchen kregen de tegenstanders van de leider nog maar één penalty...

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.