Done deal: ex-jeugdspeler van Beerschot en Standard heeft nieuwe club beet


Foto: © photonews 11 januari 2018 14:15

Hij speelde bij de jeugd van Beerschot en Standard en kwam via een huurbeurt richting STVV uiteindelijk in de A-kern van de Rouches terecht. Ook bij Waasland-Beveren kreeg hij een kans, maar daarna werd het stil. Anno 2017 heeft hij zich echter helemaal opnieuw gelanceerd.

Update 11/01, 13u45: Tortol Lumanza heeft zopas een contract getekend voor 4,5 seizoenen bij Osmanlispor. Daarmee heeft de 23-jarige middenvelder zijn nieuwe uitdaging beet. Het nieuws zal in de loop van donderdag officieel bekend worden gemaakt.

Een maand geleden kwamen we nog met het verhaal van en over Tortol Lumanza, die zich bij het Noorse Stabaek IF helemaal wist te herlanceren. Met drie goals en acht assists was hij heel belangrijk voor de club. Lees het hier nog eens na.

Turkije of Amerika?

Lumanza wilde een terugkeer naar België niet uitsluiten, maar ondertussen hadden diverse teams zich wel gemeld voor Lumanza. Het Turkse Osmanlispor - het nummer 14 in de Süper Lig - toonde concrete interesse, net als een team uit Amerika.

Nu is de keuze dus echter toch gevallen op het Turkse team, dat veel vertrouwen in hem stelt en hem voor 4,5 jaar aan de club bindt.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Standard \\ Sint-Truiden \\ KFCO Beerschot-Wilrijk \\ Beerschot VAC \\ Waasland-Beveren \\ Stabæk IF
 
 
 
Reacties.