Gemoederen lopen bijzonder hoog op tussen Thaise, Vietnamese en Leuvense fans rondom wintertransfer OH Leuven: "Why so racist?" vs "Hij kan schot van Lukaku pakken"


Foto: © OHL 11 januari 2018 21:28

OH Leuven heeft met doelman Kawin Thamsatchanan - de nationale doelman en kapitein van Thailand - zijn eerste wintertransfer te pakken. En dat heeft ook meteen voor een flink pak aandacht gezorgd op de sociale media. Al ging het er niet altijd even vriendelijk aan toe.

Kawin Thamsatchanan komt over van de Thaise topclub SCG Muangthong United Football Club naar OH Leuven en moet er ervaring brengen onder de doelmannen. Bij OH Leuven zijn ze dan ook erg tevreden met de deal, die belangrijk is voor OHL, voor Kawin én voor het Thaise voetbal.

Op de sociale media leefde het bericht meteen. Een bericht met bijna 2000 likes en 200 deelacties? Dat zie je niet meteen vaak bij een club uit 1B. Het verschil met Kehli - toch ook geen slechte transfer voor de Leuvenaars is meteen erg groot - afgaande op de cijfers.

Het bleef echter niet helemaal proper op de facebookpagina van OH Leuven. Er werden flink wat bedreigingen heen en weer geslingerd tussen Leuvenaars, Thaise reageerders ... en ook Vietnamezen kwamen zich mengen in de debatten.

Het zorgde voor flink wat pijnlijke reacties - waarbij sommigen ook bepaalde supporters van OHL zouden hebben uitgekafferd op hun persoonlijk profiel. in de Thaise pers kwamen er al meldingen van racisme bij OHL-supporters binnen, ondertussen gaat het ook al over de lengte van bepaalde geslachtsdelen op de facebookpagina.

Of hoe een transfer nu al de gemoederen weet op te hitsen, zonder dat hij al een seconde speelde.

Al zijn er ook grappiger reacties te vinden ...

1e klasse B \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.