Vijf redenen waarom Cercle Brugge de tweede periode én promotie kan winnen: "Het doet aan Antwerp denken"


Foto: © photonews 11 januari 2018 11:54

Cercle Brugge is helemaal gelanceerd en is ook 2018 goed begonnen. De Vereniging wil de tweede periode maar wat graag winnen, maar rekent zich nog niet rijk. En toch: het heeft een aantal dingen mee momenteel.

Weerbaarheid

Tegen OH Leuven moesten ze net na rust met 10 tegen 11 verder. "En toen hebben we karakter getoond. We zijn er blijven voor strijden en hebben hard gewerkt voor elkaar", aldus Cardona. "Daarmee hebben we het verschil gemaakt en toch nog kunnen winnen. Belangrijk met oog op de rest van het seizoen."

Sterke bank

Belangrijk voor Cercle Brugge tegen OH Leuven? Johanna Omolo, die vanop de bank moest beginnen. "Dat ik op de bank moest starten? Dat toont hoe competitief de groep is, iedereen kan spelen. Om het kampioenschap te winnen, heb je iedereen nodig. Als je kan winnen met andere spelers in de basis, dan ben je goed bezig."

Groepsgevoel

Stage speelde een belangrijke rol

"We hangen steeds beter aan elkaar", is doelman Nardi duidelijk. "De stage heeft daarin misschien wel een belangrijke rol gespeeld. We voelen ons goed bij elkaar en gaan voor elkaar door het vuur. Daardoor kunnen we ook met 10 tegen 11 winnen."

Reeksje

"We zetten nu een reeksje neer. En dat moet ook, als je kampioen wil worden, dan heb je een goede reeks nodig. Alle grote clubs doen dat", aldus nog de goalie van Cercle Brugge. Het moet gezegd: op het juiste moment pieken is belangrijk met oog op het winnen van een periode en meer.

Eindigen op een hoogtepunt

En daar zit ook de vergelijking met Antwerp vorig jaar. Zij wonnen toen ook de eerste periode niet - die ging verrassend naar Roeselare - maar kwamen pas na Nieuwjaar helemaal opzetten. Er toen bij op Den Bosuil: Johanna Omolo. "Het doet wat aan Antwerp denken, ja."

"Vorig jaar bij Antwerp ging het ook na Nieuwjaar vooral beter. Toen ging het seizoensbegin ook wat minder, maar zijn we er in die tweede periode helemaal uitgekomen. Nu is het belangrijk om dat goede gevoel vast te houden en te blijven winnen."

1e klasse B \\ Lierse SK \\ Cercle Brugge \\ Tubeke \\ OH Leuven \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.