Beerschot stelt supporters al meteen gerust na overname: "Dit is geen verhaal à la Patrick Vanoppen"


Foto: © photonews 12 januari 2018 17:32

Een nieuwe eigenaar dus voor Beerschot Wilrijk: het bouwbedrijf DCA. Van een belangrijke ontwikkeling gesproken bij de ambitieuze Antwerpse fusieclub uit 1B. Voorzitter Eric Roef en bestuurslid Fred Lenders gaven een woordje uitleg bij de intrede van de nieuwe investeerders.

"We hebben gisteravond unaniem beslist over het voorstel van DCA. Zij nemen 100% van de aandelen over, maar stellen 50% ter beschikking van nieuwe investeeerders. Als er mensen zijn met interesse kunnen zij dus aandelen kopen. Het bedrijft heeft er zich toe verbonden om gedurende vijf jaar aanzienlijke investeringen te doen in de club."

Ambitieuze plannen

En toch zal er qua structuur niet zo heel veel veranderen: "Het bestuur en het management blijven op post, maar waar nodig kunnen er nog aanvullingen gebeuren. Er kunnen dus nog bestuursleden bijkomen. Ze gaan meteen ook de infrastructuur in Wilrijk aanpakken, daar willen ze meteen mee beginnen. Het is ook de bedoeling om een jeugdcentrum uit de grond te stampen. We hebben meer dan 44 jeugdploegen en kunnen niet alle jeugdspelers garanderen dat ze bij Beerschot kunnen komen sjotten en dat is wel wat we willen."

Geluisterd naar achterban

Ook bestuurslid Fred Lenders gaf de nodige toelichting, hij is de architect achter het overnameverhaal en heeft ook de onderhandelingen gevoerd: "Ik heb naar de investeerders én naar de achterban geluisterd. Dat laatste is heel belangrijk. De supporters vinden vooral de lokale verankering cruciaal en daar hebben we dan ook naar gestreefd. Wie niet naar zijn fans luistert, is fout bezig. Dit is ook geen verhaal à la Patrick Vanoppen destijds, want DCA heeft meteen de nodige bankgaranties gegeven."

1e klasse B \\ Cercle Brugge \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.