Niet alleen een Belgisch probleem: 1 klacht dreigt roet in het eten te gooien voor megalomaan Chelsea-stadion


Foto: © photonews 12 januari 2018 22:50

Het fiasco van het Eurostadion en de opgelopen problemen in het dossier van het nieuwe stadion van Club Brugge, leren ons dat een stadion bouwen in België een aartsmoeilijke opdracht is. Nu blijkt ook dat in Engeland het niet altijd eenvoudig is om een nieuwe voetbaltempel uit de grond te stampen.

Chelsea wil al een hele tijd zijn thuishaven uitbreiden. Stamford Bridge is relatief klein voor een Engelse topclub en biedt op dit moment slechts plaats aan 41.000 toeschouwers. Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj wil dat aantal minstens optrekken tot 60.000. Prijskaartje? Een slordige 1 miljard euro.

Minder zonlicht

De club van Hazard, Courtois en Batshuayi heeft al een bouwvergunning op zak, maar één gezin weigert akkoord te gaan met de bouwplannen. De familie Crosthwaites woont in een huis dat recht tegenover het stadion ligt. Volgens hen zal de uitbreiding een permanente schaduw werpen over een deel van hun huis zodat er minder dag- en zonlicht zal zijn in hun woning. Het gezin weigert voorlopig alle compensatievoorstellen van Chelsea.

Chelsea probeert het bevel van het gezin te blokkeren omwille van “het openbaar belang.” Een andere oplossing zou kunnen zijn of het stuk grond van het gezin niet kan opgekocht worden. Tot dan kan er niet gestart worden met de werkzaamheden en verliezen ze kostbare tijd.

Premier League \\ Chelsea \\ Leicester City
 
 
 
Reacties.