Janssens weet waar het misliep met Stuivenberg: "Communicatieve kortsluiting tussen spelers en trainer"


Foto: © Photonews 12 januari 2018 14:13

Racing Genk legt in Benidorm de basis voor de tweede seizoenshelft. De Limburgers zullen flink uit hun pijp moeten komen om alsnog play-off 1 te halen. Het is nieuwbakken coach Philippe Clement die dit kunstje moet flikken. Clement volgde medio december Albert Stuivenberg op als T1 van Racing Genk.

Genk-CEO Patrick Janssens weet waar het misliep en legt in Het Laatste Nieuws de vinger op de wonde: "Tot op het allerlaatste moment hebben we heel open kunnen communiceren met Albert en er was ook nooit een probleem wat de voetbalvisie betrof, maar communicatief was er wel een kortsluiting tussen spelers en trainer."

Open communicatie

Volgens Janssens was het die open en eerlijke communicatie die de 47-jarige Nederlander uiteindelijk de das heeft omgedaan: "Hij is iemand die heel veel met de spelers praat. Als hij een vraag stelt, dan gaat hij er ook vanuit dat het antwoord de volledige waarheid dekt en dat is niet altijd zo. Zeker niet in onze cultuur, waar je de dingen toch wat omfloerst zegt. Dat strookt niet met de stijl van een Rotterdammer."

Janssens zag in Stuivenberg iemand voor de lange termijn. Hij slaat dan ook mea culpa bij het ontslag van de Rotterdammer: "Voor zijn aanwerving hadden we heel grondig ons werk gedaan en je zag vorig jaar ook meteen zijn impact op de ploeg en de club. Als je dan minder dan een jaar later moet vaststellen dat het niet is gelopen zoals we hadden gehoopt, dan is dat confronterend."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.