Ivan De Witte met nodige ambities en klaar voor fikse investering: "Zeven miljoen euro, het zal moeten met eigen middelen gebeuren"

12 januari 2018 08:39

AA Gent heeft er een zware zes maanden opzitten, maar uiteindelijk staan ze wel opnieuw in de top-6. En dus blikt voorzitter Ivan De Witte positief vooruit naar 2018. Mét de nodige ambities, dat zeker en vast.

"We nemen geen vrede met een seizoen zonder Europees voetbal", aldus Ivan De Witte in Het Laatste Nieuws. "Play-off 1 is een belangrijke doelstelling, maar daarbinnen is een Europese plaats het doel."

Uitbreiding moet er komen

"Hoger dan de derde plaats moeten we niet mikken", blijft hij wel realistisch. "In het begin van het seizoen heb ik mij vergaloppeerd en dat ga ik niet meer doen. Ik heb er geen spijt van het toen gezegd te hebben, maar ik was te enthousiast achteraf bekeken."

En wat als er Europees voetbal wordt gehaald én daarin nog eens wordt uitgehaald? "Dan is een uitbreiding van het stadion naar 25.000 zitjes mogelijk. De kostprijs is 7 miljoen euro, maar het moet met eigen middelen gebeuren. Met nog eens een jaar zoals dat met Tottenham en we kunnen het doen, want de zitjes zullen erbij moeten komen."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.