Past Jelle Van Damme daarom beter bij Antwerp en Standard dan bij Anderlecht? "De mensen zien dat ik mijn kop ervoor leg"


Foto: © photonews 12 januari 2018 13:09

Vier jaar Anderlecht, vijf jaar Standard en een resem buitenlandse clubs. Als ervaring kan dat tellen. Nog voor hij een minuut op het veld had gestaan, werd Jelle Van Damme al op handen gedragen door de Antwerp-fans.

De 34-jarige Van Damme stak nooit onder stoelen of banken dat hij ooit graag voor de oudste club van het land wilde uitkomen. Met zijn persoonlijkheid past hij perfect bij Antwerp. Misschien was in het verleden de liefde met Standard daarom ook groter dan met Anderlecht?

"De mensen zien dat ik ervoor ga en mijn kop er ook voor leg. Dat wordt hier geapprecieerd", vertelt Van Damme in Het Nieuwsblad. "Ik besef heel goed het belang van de supporters bij een club. Het voetbal is die mensen hun leven en ze betalen daar ook veel geld voor. Het minste wat ik dan kan doen, is mijn truitje natmaken."

Ik ben een sociale kerel die graag plezier maakt, maar ook serieus kan zijn als het moet

De persoonlijkheid van Damme appreciëren de fans. "Ik ben een sociale kerel die graag plezier maakt, maar ook serieus kan zijn als het moet. Mensen die me niet kennen, denken dat ik een agressieveling of een arrogante kerel ben. Maar dat is omdat ze me alleen bezig zien op het veld."

"Ik durf zelfs zeggen dat ik een rustig type ben. Ik zal een klootzak zijn als dat nodig is om een wedstrijd te winnen, maar daarom ben ik niet automatisch een klootzak naast het veld."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Standard
 
 
 
Reacties.