Marc Coucke verweert zich met nodige sarcasme over inmenging richting trainers: "Natuurlijk stel ik altijd de ploeg op"


Foto: © photonews 12 januari 2018 09:15

Een van de vele geruchten die de voorbije weken rondom Marc Coucke werden gelanceerd is dat hij bij KV Oostende de ploeg zou helpen opstellen. De sterke man heeft daar nu daadkrachtig op gereageerd.

Het Laatste Nieuws had enkele weken geleden nog duidelijk uitgehaald naar Marc Coucke: "De bemoeienis van Coucke op sportief vlak ging steeds verder, het werd voor trainers onwerkbaar. Sms'jes twee uur voor de wedstrijd, spelers die niet meer mogen opgesteld worden, ... Het was schering en inslag en onwerkbaar voor de coaches."

De sterke man van KV Oostende - binnenkort Anderlecht - heeft nu een antwoord gegeven op zijn eerste interview sinds zijn aankoop van paars-wit. "Blij dat je me het vraagt, want ik stel altijd de ploeg op. What the hell?!", is Coucke kristalhelder in Het Nieuwsblad. "Het is klinkklare onzin."

Klinkklare onzin

"Kijk, ik denk dat alle voorzitters zich wel een beetje zullen moeien. In 2017 kwam ik maar twee keer op het oefencomplex van Oostende. Op het moment dat een coach een speler wel of niet opstelt om mij te plezieren, is hij verkeerd bezig."

En Coucke gaat verder: "Ik sms soms wel eens een ideetje, maar dat doe ik bij al mijn werknemers. Na een tijdje ken je echt wel iets van voetbal. Mijn sms-verkeer met Patrick Orlans is ook historisch. Dan stuur ik ideetje 101 en zegt hij 'Je aanvraag was ontvankelijk, maar verworpen.' Fantastisch, dat mogen mijn trainers ook doen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.