Peter Maes greep naast Mechelse aanwinst, deze versterkingen wil hij nog toevoegen aan de Lokerse selectie


Foto: © photonews 12 januari 2018 15:11

De transfermarkt draait in België op volle toeren, enkel in Lokeren is het windstil. Coach Peter Maes mocht met Jean Mendy tot dusver slechts één inkomende transfer verwelkomen, en dat baart de 53-jarige oefenmeester toch wat zorgen.

Maes staat met zijn troepen op de elfde plaats in de Jupiler Pro League. Met 24 punten staan ze acht punten boven een degradatieplaats en zijn ze dus nog niet helemaal veilig. Dat weet ook Maes en vertelt hij in Het Laatst Nieuws: "Die 7 op 9 vlak voor Nieuwjaar gaf ons zuurstof in de stand, maar we zijn er nog lang niet. Nu berusten kan fataal aflopen"

Vers bloed

Maes wil er graag nog een aanvaller bij en had zijn pijlen gericht op Fatos Beqiraj. De Montegrenijn koos echter voor KV Mechelen. Maes rekent er wel op dat het Lokerse bestuur voor een kwaliteitsinjectie gaat zorgen in januari: "We hebben al een speler gemist die ik er erg graag bij had gezien. Het is ondertussen bijna half januari. Inkomend moet er zeker nog wat bij. Wat ik nu heb van spelers, is absoluut niet genoeg. We moeten inspanningen doen om de toekomst te verzekeren. In onze resultaten zit geen continuïteit."

Maes wil er naast een aanvaller ook nog een middenvelder bij, maar kwaliteit is de eerste vereiste: "We moeten spelers halen die het verschil kunnen maken. Het voetballend vermogen en het individuele volstaan niet. We moeten het van het collectieve hebben momenteel."

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
 
Reacties.