Philippe Clement en RC Genk maken zich op voor razend drukke periode: "Die maand zal de rest van ons seizoen bepalen"

12 januari 2018 20:14

Philippe Clement en RC Genk hebben hun stage in Benidorm achter de rug en het was een behoorlijk intense bedoening. Vraag is of de Limburgers nu fysiek en mentaal gewapend zijn om een intense maand januari af te werken. Het zal er meteen boenk op moeten zijn.

“Voor een groot deel zal de maand januari de rest van ons seizoen bepalen. Ik wil niet denken in ‘worst case-scenario’s’, maar ook als die maand mislukt heb je nog altijd een andere weg naar Europees voetbal. Via play-off 2 is dat natuurlijk wel een hele lange weg, dat weten ze hier in Genk al uit ervaring. Maar die weg blijft natuurlijk wel een optie”, klinkt het bij HLN.be.

De ex-coach van Waasland-Beveren moet vooral hopen dat zijn sterkhouders straks weer hun normale niveau halen: "Ik heb mij met iedereen beziggehouden en met alle spelers een persoonlijk gesprek gevoerd. Uiteraard heb ik ook met Pozuelo en Malinovskyi gesproken, maar het zijn niet enkel die spelers die onder hun niveau presteerden. Er zijn nog spelers die momenteel het nodige vertrouwen missen. Wat deze spelersgroep heel hard nodig heeft, is een goed resultaat, een positieve boost die weer voor vertrouwen zorgt."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.