Barcelona-legende maakt Real Madrid met de grond gelijk: "Ze willen geen goed voetbal spelen" en "Als een verdediger een bal in de tribune schiet is dat prima"

12 januari 2018 15:49

Xavi Hernandez is een waar Barça-icoon. De middenvelder speelde meer dan 450 competitiewedstrijden voor de Catalanen. Tegenwoordig verdedigt hij de kleuren van het Qatarese Al-Sadd. In een interview met El Pais laat hij zich nog eens uit over de rivaliteit met aartsrivaal Real Madrid.

Dat Xavi Barcelona voor eeuwig in zijn hart draagt en Real Madrid heel wat minder hoog heeft zitten, moge duidelijk zijn in onderstaande quotes. Een bloemlezing:

"Ze doen trucjes, maar waarvoor? Lionel Messi doet geen trucjes, nooit. Messi gaat voor de kill. Messi is goed voetbal."

En zelfs zo goed soms, dat het tegelijkertijd erg mooi is om naar te kijken

"Het Madrid van José Mourinho schoot de bal meteen ver weg om Angel Di Maria, Cristiano Ronaldo of Karim Benzema te bedienen. Nu doen ze dat ook met Gareth Bale. Ze willen gewoon geen voetbal spelen."

"Madrid speelt niet zo mooi als Barcelona. Als een verdediger in Santiago Bernabeu de bal in de tribune schiet, is dat prima. Dat is de cultuur. De fans appreciëren dat."

Barcelona \\ Celta De Vigo
 
 
 
Reacties.