De Witte verklapt plannen met Foket en Dejaegere: "Daar moeten we een oplossing zoeken"


Foto: © photonews 12 januari 2018 13:31

AA Gent bereidt zich in het Spaanse Oliva voor op het tweede deel van de competitie en de play-offs. Het afgelopen halfjaar trotseerden de Buffalo's woelige wateren. Er was het desastreus seizoensbegin én het vertrek van Vanhaezebrouck. Ondertussen staat Gent onder Vanderhaeghe terug in de top zes.

Twee kampioenenmakers uit het tijdperk van Hein zien hun contract straks aflopen en dus wordt het tijd om eens rond de tafel te zitten met Foket en Dejaegere. Gent-preses Ivan De Witte wil beide Belgen het liefst houden, dat laat hij optekenen in Het Laatste Nieuws: "Het is belangrijk om die twee te houden, maar het is fout om ze te houden tegen alle indicatoren in."

Foket

Foket was tijdens de eerste seizoenshelft niet de eerste naam op het wedstrijdblad van Vanderhaeghe, al beseft De Witte maar al te goed wat voor waarde hij gehad heeft onder Vanhaezebrouck: "Foket is iemand die altijd speelde, die een ongelooflijk grote waarde had door het systeem dat Hein speelde."

"Hij was altijd positief en dreigt nu in een grijze zone terecht te komen. Iemand die u al het mooie mee bezorgd heeft lang in die grijze zone laten leven, is niet zeer fair. We gaan proberen om met Thomas een goeie overeenkomst te vinden."

Dejaegere

Voor Dejaegere liggen de kaarten anders. De 26-jarige middenvelder ligt in de bovenste schuif bij Yves Vanderhaeghe: "Dejaegere is anders. Ik denk dat Brecht liefst in Gent zou blijven. Daar moeten we een oplossing zoeken."

Jupiler Pro League \\ AA Gent
 
 
 
Reacties.