't Is stil in de Kempen: Westerlo krijgt het ook niet tegen tien man voor elkaar


Foto: © photonews 12 januari 2018 22:21

Het Kuipje was ooit een plaats waar mirakels gebeurden. Vraag het maar aan Anderlecht. Tegenwoordig is het vooral een plek waar veel treurnis heerst. Het zal al een mirakel zijn als deze ploeg zich kan redden. Maar goed, Roeselare bakte er al evenmin iets van.

Mistig en koud in het Kuipje. De Stille Kempen bleven ook stil, letterlijk en figuurlijk. Weinig sfeer en weinig te beleven. De eerste bal tussen de palen, daarvoor moeten we al naar minuut 49, begin tweede helft. Voor de rest werd duidelijk waarom Westerlo en Roeselare onderaan bengelen in 1B.

Kouwe keepers

Veel goeie wil, dat wel, maar te weinig kwaliteit. Er waren een paar passes die ongeveer tien meter van de bestemmeling over de zijlijn verdwenen. Beide keepers moesten hun best doen om zich warm te houden. En eenzaam dat ze waren, want slechts sporadisch kwam er eens een maat of tegenstander dicht genoeg in hun buurt om iets tegen te zeggen.

De eerste helft slaan we dus voor de rest gemakkelijkheidshalve maar over. De tweede helft zorgde wel voor ietwat opwinding. Bezoeker Seoudi vergreep zich immers met een veel te late tackle op Christensen en mocht onmiddellijk beschikken. En met een man meer kon Westerlo nu toch wel voor wat gevaar zorgen. Spijtig dat diepe spits Osaguona zo onbeholpen is...

Mirakel

Van Eenoo dan maar? Die zijn afstandsschoten waren wel goed gericht, maar Biebauw had zich blijkbaar goed warm gelopen de eerste helft. En dan? Tja, meer van hetzelfde. Westerlo staat nog steeds laatste in zowel de tweede periode als in de algemene stand. En het mag een mirakel heten als ze daar nog weggeraken voor de play-offs.

Zelfs met een man meer geraakten ze niet aan uitgespeelde kansen. Osaguano eens met een afstandsschot, of eens een afgeweken bal, Heymans plots met een kans... Meer dan Roeselare, maar die konden het personeelstekort inroepen als excuus. Al waren ze met elf ook niet veel beter. Een avondje Kempen om snel te vergeten...

1e klasse B \\ Westerlo \\ Roeselare
 
 
 
Reacties.