Afzien onder Bölöni of Vanhaezebrouck? Gekke Sion-voorzitter stuurde ex-Rode Duivel Mboyo en co op strafkamp bij de Franse special forces

13 januari 2018 17:35

Wanneer Ilombe Mboyo met FC Sion als laatste de winterbreak indook, zou de beruchte voorzitter Christian Constantin zijn spelers op trainingskamp sturen. En zo geschiedde.

De flamboyante voorzitter, die een stadionverbod van 14 maanden uitzit (lees er HIER meer over) hield woord en stuurde de 30-jarige Mboyo en co op strafkamp richting pic Saint-Loup, een berg in het Zuid-Franse Occitanie. Daar werden de spelers onder handen genomen door de Franse special forces.

"Naar wat ik ervan vernomen heb, is het trainingskamp goed verlopen", vertelt Fouad Ben Kouider, de zaakwaarnemer van Mboyo, aan onze redactie. "Het bracht de spelers, die er positief op reageerden, dichter bij elkaar."

Mboyo verbaasde met zijn karakter

Woorden die de Spaanse coach coach Gabri bevestigt in de Zwitserse media. "De spelers lieten zich van hun meest fanatieke kant zien. Sommigen maakten indruk met hun karakter. Pajtim Kasami ontpopte zich tot een echte leider, net als Marco (Schneuwly), Kevin (Fickentscher). Ook Pelé Mboyo verbaasde me met zijn karakter." Het is wat anders dan een fysiek oefenkamp onder Laszlo Bölöni of Hein Vanhaezebrouck...

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ KV Kortrijk \\ België \\ Sion
 
 
Reacties.