Ophefmakend boek over "illegale" Ghelamco Arena doet Belgische voetbalwereld op grondvesten daveren

13 januari 2018 08:20

Het boek 'De Illegale Ghelamco Arena' van Ignace Vandewalle mag je gerust een bom noemen. In het werk wordt belicht hoe het hypermoderne stadion van AA Gent er ooit is kunnen komen en de details - de zogenaamde geheime deals - zijn werkelijk onthutsend. Ook de rol van stad Gent zou erg dubieus zijn.

Het is 'Het Laatste Nieuws' dat de meest ophefmakende elementen van het boek vandaag breed uitsmeert en AA Gent en het stadsbestuur komen er allesbehalve goed uit. Zo zou de link tussen het voetbal en de politiek in Gent ongezond close zijn.

Schrijver van het boek Ignace Vandewalle stelt onomwonden dat het stadion van 'De Buffalo's illegaal is gebouwd, dat de stad stiekem aandeelhouder blijkt te zijn van de club én vooral ook dat Gentse stadsbestuur op kosten van de brave belastingbetaler eet, drinkt en geniet van het voetbal in de Ghelamco Arena.

Voor ruim 5.000 euro eten en drinken

Volgens de auteur, die zich gesterkt voelt door diverse juridische specialisten, had AA Gent met het oog op de bouw van het nieuwe stadion destijds de wet op overheidsopdrachten moeten aanwenden. Ruim de helft van het stadion werd namelijk gefinancierd met overheidsgeld.

Wat is precies het probleem? Eigenlijk hadden alle aannemers, architecten en financierders via een aanbesteding de eerlijke kans moeten krijgen om het project binnen te halen. Voor de doorsnee voetbalfan en burger is het echter vooral wraakroepend dat de Gentse schepenen in een gratis skybox voor ruim 5.000 euro aan eten en drinken verbrasten en dat allemaal op kosten van de gewone man.

Jupiler Pro League \\ AA Gent
 
 
 
Reacties.