'Roemeense media lijken zeker van hun stuk: transfer Stanciu morgen in kannen en kruiken'

13 januari 2018 23:30

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Het vertrek van Nicolae Stanciu bij Anderlecht hangt nu al dagen in de lucht, maar voolopig is het wachten op de spreekwoordelijke witte rook. Volgens Roemeense media zou er morgen echter een einde komen aan de soap rond de man van 10 miljoen euro.

Dat de 24-jarige Roemeense spelmaker paars-wit zal verlaten, is een vaststaand feit, de vraag is alleen wanneer zijn exit officieel een feit is. Stanciu zou volgens bronnen in zijn thuisland morgen naar Tsjechië afreizen om zijn overgang naar Sparta Praag definitief af te ronden.

Anderlecht zou nog ruim 5 miljoen euro uit de brand slepen, een al bij al mooie prijs voor een speler die het voorbije anderhalf jaar veel te weinig aan de bak kwam. Paars-wit zou wel naast een percentage op een eventuele doorverkoop grijpen, maar het is niet dat ze daar in Brussel wakker van liggen.

Op dit moment willen ze in het Astridpark nog niet bevestigen dat het akkoord een feit is, het wordt dus afwachten tot morgen om te zien of de voorspellingen van de Roemeense media uitkomen. Dure vogel Stanciu werd door Anderlecht weggehaald bij Steaua Boekarest, maar kon de hoge verwachtingen nooit inlossen.

Seizoen 2016/2017: 38 matchen, 8 goals, 8 assists
Seizoen 2017/2018: 15 matchen, 1 goal, 2 assists

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.