'Belgische doelpuntenmachine die furore maakt in Nederland zat bijna bij Belgische (top)club'


Foto: © photonews 14 januari 2018 10:41

In de Belgische competitie kon hij zich niet doorzetten, maar in Nederland is Cyriel Dessers helemaal ontbolsterd. De 23-jarige aanvaller maakte vorig jaar het mooie weer bij NAC Breda en doet dat nu ook bij FC Utrecht in de Eredivisie. En zeggen dat hij bijna bij RC Genk had gezeten.

Goaltjesdief Dessers vertelt in 'Het Belang van Limburg' waarom hij uiteindelijk toch in Nederland bleef: "Ik zat in verregaande onderhandelingen met Utrecht toen Genk kwam aankloppen. Ik had bovendien iets opgebouwd bij NAC, het leek me dus logisch dat ik ook in Nederland de volgende stap zou zetten."

Makkelijk was de keuze echter niet: "Als kind was ik een hevige fan van RC Genk. Ik ging bijvoorbeeld naar de fandagen, maar Genk en Utrecht zijn allebei prachtige clubs: mooie stadions, een goeie infrastructuur en veel supporters. Op dat vlak kon ik dus geen slechte keuze maken."

Nationale ploeg

De ex-aanvaller van Lokeren scoorde vorig seizoen maar liefst 29 keer in de Nederlandse tweede klasse en ook bij Utrecht zit hij dit seizoen al aan 9 stuks, mooie statistieken. Mag Cyriel Dessers niet stiekem een beetje dromen van de Rode Duivels?

Al is ook Nigeria een optie: "Hopelijk komt het ooit zo ver dat ik de keuze kan maken. Dan zal ik op dat moment wel beslissen. Weet je, onlangs was ik in mijn bed aan het nadenken over welke goede spitsen er allemaal zijn in België. De conclusie was dat er nog een hele hoop zijn die een trapje hoger staan dan mij. Ik leg de lat heel hoog voor mijzelf, maar tegelijk maak ik mij er niet druk om als het nu nog niet zou lukken. Ik heb namelijk nog tijd."

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Utrecht \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.