Geen prettig weekend voor de gebroeders Hazard: Rode Duivel gaat in ultieme slotfase onderuit tegen hekkensluiter

14 januari 2018 18:23

Borussia Mönchengladbach kon mits winst de top vijf induiken in de Bundesliga. Hekkensluiter FC Köln was op papier een hapklare brok voor Hazard en co, maar voetbal wordt nog altijd op het veld gespeeld, dat bewees de rode lantaarn zondagmiddag.

FC Köln kon dit seizoen nog maar één keer winnen en kampeerde logischerwijze op de laatste plaats in het klassement in de hoogste divisie van het Duitse voetbal. Mönchengladbach doet het erg goed en sprong mits winst zelfs naar de tweede plaats, naast RB Leipzig. Het draaide evenwel anders uit in het RheinEnergieStadion.

Sorensen opende de score voor de thuisploeg. Na de rust maakte Raffael geijk. Een stormloop van de bezoekers volgde, maar een tweede goal bleef uit. Het was aan de overkant dat de goal viel. Terodde trof in de 95ste minuut raak voor FC Köln, van een koude douche gesproken voor Hazard en co.

Drie gouden punten dus voor de rode lantaarn. Ze staan echter nog altijd zes punten in het krijt op de voorlaatste, HSV Hamburg. Mönchengladbach mist een uitgelezen opportuniteit om een heuse sprong voorwaarts te maken en blijft zesde.

{INSERT_RANKING}

Bundesliga \\ Bor. Mönchengladbach \\ 1. FC Köln
 
 
 
Reacties.