Janssens ziet de kentering komen en geeft meer duiding over waarom transfers zo lang aanslepen bij Genk


Foto: © photonews 14 januari 2018 10:58

Racing Genk heeft er een frustrerend 2017 opzitten. 2018 moet de kentering brengen en Patrick Janssens is ervan overtuigd dat het zal gebeuren. Alleen nog een paar versterkingen, maar dat blijft voorlopig aanslepen.

Toch is Janssens ervan overtuigd dat er in ieder geval al één goeie transfer gedaan werd. "Met Philippe Clement hebben we een trainer met een grote affiniteit met de club, die de juiste impulsen geeft op het niveau van de relatie met de spelers en het voetbal dat we willen zien", aldus de CEO in HBvL.

"Om het probleem van de fysieke paraatheid op te lossen hebben we Bram Swinnen aangesteld. We hebben nu nog wel enkele praktische problemen, zoals het uitvallen van Berge en Heynen op hetzelfde moment. Op korte termijn zullen we dat aanpakken. Dat gaat lukken, maar een oplossing haal je niet zomaar uit het schap van de supermarkt."

Transfers

De transfer van Ibrahima Seck bijvoorbeeld, die lang duurt. "Transfers zijn een complexe materie. We willen onafhankelijk zijn van makelaars, dat betekent dat het iets langer duurt. We zijn financieel een heel gezonde club en we willen dat ook heel graag blijven."

"De voorbije drie en een half jaar zijn we er toch in geslaagd om de spelers binnen te halen die we wilden, zonder daarvoor te veel te betalen. Maar het heeft wel langer geduurd dan mensen hadden gehoopt of verwacht. Het parcours dat wij doorlopen om een transfer af te ronden duurt langer, maar we slagen er meestal wel in."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.