Spelers opgelucht na nipte overwinning, coach blijft kritisch: "Veel te veel afval, te weinig duels gewonnen"

14 januari 2018 19:03

Lierse hield de punten thuis tegen Tubeke en mag zo als leider naar Cercle Brugge. En dus was de opluchting groot bij Lierke Plezierke, al was de coach ook kritisch over het geleverde spel.

"DIt is een grote opluchting. We maken het in de slotminuten dan toch nog af en kunnen zo als leider naar Cercle Brugge. We hebben er vol vuur voor gestreden en dan is het mooi dat we kunnen winnen, ook al was het zeker geen topmatch van ons", aldus Thomas Wils.

"Maar dat we ook zo'n wedstrijden tot een goed einde kunnen brengen, dat is ook een positief teken. Ook coach Colpaert was tevreden met de driepunter: "Het was misschien niet altijd even verdiend, maar in een andere wedstrijd krijg je dan eens niet wat je zou moeten krijgen."

Veel afval in ons spel

Want de oefenmeester zag nog veel ruimte voor verbetering: "We hebben 95 minuten keihard geknokt voor de drie punten, maar er zat in de eerste helft veel afval in ons spel na de goede start. We wonnen weinig duels wonnen en verloren vaak de tweede bal."

"En dus was het tactisch bijschakelen, met een ander systeem ook na de rust en we brachten twee nieuwe spelers erin. Maar dat wijzigde niet veel in het spelbeeld, het bleef veel te slordig. Tubeke kwam steeds dichterbij en had zelfs kansen om hier te komen winnen."

Aernout Van Lindt

2e klasse \\ Lierse SK \\ Tubeke
 
 
Reacties.