Het verschil tussen Barça en Real? "Ronaldo is niet meer de Ronaldo van de voorbije jaren, Messi is wel de Messi van de voorbije jaren"


Foto: © photonews 15 januari 2018 22:36

Wat scheelt er toch met Real Madrid? De Spaanse kampioen én winnaar van de Champions League kijkt in de Primera División al tegen een gigantische achterstand van 19 punten aan. Analist Emilio Ferrera, kenner van het Spaanse voetbal, zoekt naar een verklaring.

"De titel is foetsie voor Real. Een ticket voor het kampioenenbal moet nu de ambitie zijn, meer zit er niet in", klinkt het bij Sporza. "Het is logisch dat dit gebeurt. Real Madrid beschikt niet bepaald over een jonge en nieuwe generatie. Ronaldo, Benzema en Bale, dat zijn geen jonge veulens meer. Die nieuwe generatie moet zich nu manifesteren, maar dat is niet het geval. Dat is het grote verschil met Barcelona."

Cristiano Ronaldo scoorde dit seizoen nog maar 4 keer, ook dat is markant: "Ronaldo is niet meer de Ronaldo van de voorbije jaren. Messi is daarentegen wel de Messi van de voorbije jaren. Dat is het verschil tussen Real en Barcelona."

Met of zonder Zidane?

En wat moet er gebeuren met trainer Zinedine Zidane? "Een andere coach zou al op straat gestaan hebben. Hij heeft veel prijzen gepakt, maar met welke man gaat Real aan een nieuwe ploeg bouwen? Met Zidane of met iemand anders? Ik weet niet of hij de ideale kandidaat is als je een ploeg wilt opbouwen."

Misschien zijn enkele winteraankopen een deel van de oplossing: "Het punt is dat Zidane geen aanvaller of verdediger wil, de media denken daar anders over. Real Madrid moet met de vuist op tafel kloppen en met twee grote namen uitpakken. Eden Hazard gaan halen? Dergelijke toptransfers doe je niet in de winterperiode", besluit de ex-coach van Club Brugge, RC Genk en OH Leuven.

Barcelona \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.