"Het was prachtig om een groot speler als Eden Hazard aandoenlijk te zien knoeien, hij gaf alle amateurs in de wereld hoop"

15 januari 2018 15:44

Neen, het was afgelopen zaterdag niet het dagje van Eden Hazard. De anders zo dartele en flitsende Rode Duivel van Chelsea bakte er tegen Leicester City weinig van en werd nog voor het uur uit zijn lijden verlost door trainer Antonio Conte. Ook Jan Mulder zag onze nummer tien knoeien.

De Nederlandse analist heeft het in zijn HLN-column over de ontstellend zwakke prestatie van Hazard: "We geloven onze ogen niet: Eden struikelt over de bal. De volgende bal: hij struikelt. Even later geeft hij een volstrekt on-Eden-achtige pass, namelijk volledig verkeerd. En weer gaat er iets fout. Vervolgens (de spelers van Chelsea blijven hem natuurlijk aanspelen, Hazard is het middelpunt aller dingen van het team) dribbelt hij zich de verkeerde richting in: balverlies. Zelfs Bakayoko kijkt er vanop."

Dit overkomt Messi niet

Mulder zoekt naar een verklaring: "Misschien had Hazard een offday. Misschien trof hij gewoon een dag die je niet meer voor mogelijk had gehouden. Dat kan. Een vriend, met wie ik de wedstrijd bekeek, zei: ‘Dat zal Messi niet gebeuren.’ Klopt. Messi, minder in vorm, heeft nog nooit een voetbalwedstrijd zo raar in elkaar gefiguurzaagd als Hazard zaterdag deed."

En toch was er ook een positieve dimensie volgens de ex-spits van Anderlecht: " Opeens zag ik een soort schoonheid. Eigenlijk was het prachtig om een groot speler als Eden Hazard aandoenlijk te zien knoeien. Hij gaf alle amateurs in de wereld hoop. Eden voetbalde zaterdag niet, hij gaf ons, de minder begaafden, troost."

Glenn Bogaert

Chelsea
 
 
Reacties.