"Hij heeft Kevin De Bruyne helemaal uit de wedstrijd gespeeld, dat is toch knap"

15 januari 2018 21:05

Geen leuke avond voor Kevin De Bruyne daar in Liverpool. Onze Rode Duivel ging samen met zijn ploegmaats van Manchester City kopje onder na een waar spektakelstuk. De 26-jarige draaischijf van 'The Citizens' kende zelf ook een moeilijk avondje tegen de agressief jagende 'Reds'.

Süleyman Öztürk, columnist bij en kenner buitenlands voetbal van 'Voetbal International', analyseerde de wedstrijd en zag hoe onze vaardige landgenoot en met hem héél Man City aan banden werd gelegd: "Het is toch wel een nederlaag die er een beetje zat aan te komen. Het is toch bijna niet te doen om ongeslagen te blijven in een competitie met zes titelkandidaten."

80 minuten volgehouden

De code van Pep Guardiola lijkt ook een beetje gekraakt: "Liverpool heeft een antwoord op de spelwijze van Manchester City. Dat had Bristol City eigenlijk ook al in de League Cup, alleen zijn dat natuurlijk jongens die dat geen 90 minuten kunnen volhouden. Liverpool hield het 80 minuten vol en dat bleek lang genoeg om met 4-3 te winnen."

Liverpool bekampte 'The Citizens' met grinta, passie en pressing: "Ik was echt onder de indruk van bijvoorbeeld die linksback Andrew Robertson die op een gegeven moment druk zette op de van rechtsback van Man City en het hele elftal deed daar echt in mee. Bovendien heeft Georginio Wijnaldum, Kevin De Bruyne helemaal uit de wedstrijd gespeeld, dat is toch knap."

Glenn Bogaert

Premier League \\ Liverpool FC \\ Manchester City
 
 
Reacties.