Wat een overmacht: gretig Club Brugge demonstreert tegen naaste achtervolger en houdt 'dubbeldroom' levendig

16 januari 2018 22:34

We kennen de vier halve finalisten in de Beker van België en het is - niet zo verrassend - Club Brugge dat het in de halve finales zal opnemen tegen Standard. De kraker met Charleroi leverde bijwijlen een demonstratie op.

  • Club Brugge demonstreert in eigen huis tegen Charleroi
  • Vanaken en Mechele scoren elk twee keer
  • Halve finale tegen Standard
  • Op weg naar de Dubbel?

In december kon de kwartfinale tussen het nummer 1 en het nummer 2 door de slechte staat van het veld niet doorgaan, in het nieuwe jaar kon en mocht dat wel. Wel zonder de winteraankopen nog, want die zijn voor deze wedstrijd niet speelgerechtigd.

Demonstratie

En dus moest Ivan Leko het zonder zijn nieuwe doelman doen en koos hij voor Guillaume Hubert in doel. Dat die er op een afstandschot van N'Ganga niet meteen helemaal goed uitzag? Het is koren op de molen van de criticasters, die hopen dat Gabulov voor de gewilde stabiliteit onder de lat zal zorgen.

Maar het is een kniesoor die er op let, want blauw-zwart demonstreerde op Jan Breydel zoals een toekomstig kampioen dient te doen. Het verschil tussen de leider en zijn eerste achtervolger is een gapend gat, zo groot als de kloof in de stand.

De grinta, de passie, de hoge druk, de hand van Ivan Leko op de machinerie? Ook in 2018 draait het bij blauw-zwart op volle toeren. Wie had gehoopt dat Club Brugge met iets of wat minder focus aan het nieuwe jaar zou beginnen, kwam meteen bedrogen uit. En het Brugse middenveld? Ook met een erg snedige Jordy Clasie in plaats van Nakamba boet dat weinig aan kwaliteit in.

Dubbel?

Hans Vanaken opende al snel de score, na de rust zou hij ook nog de 5-1 tegen de touwen prikken in twee tijden. Twee keer met een beetje meeval al bij al, maar wel door het steevast doorgaan en de hoge druk. Ook exemplarisch: de manier waarop Ruud Vormer tot twee keer toe een corner op het hoofd van Brandon Mechele kon en mocht leggen.

Ook Wesley pikte tussendoor zijn doelpuntje mee in een wedstrijd die er bij de pauze (4-1) dus al geen meer was. Binnen twee weken trekt blauw-zwart naar Luik voor de heenmatch in de halve finales tegen Standard, maar het zal een straf team moeten zijn dat dit Brugge van de dubbel zal houden.

Aernout Van Lindt - Florent Malice

Beker van België \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.