Belgische jeugdinternational Marco Weymans (20) koos bewust het project van Tubize: "Zou ik bij een eersteklasser of Beerschot Wilrijk wel spelen?"

17 januari 2018 19:02

Marco Weymans streek afgelopen zomer na jaren in het buitenland neer bij AFC Tubize. De 20-jarige jeugdinternational doorliep de jeugdrangen bij PSV en in 2015 naar Cardiff. Via de Proximus League bouwt de vleugelverdediger nu zijn carrière uit.

"In het Nederlands?", vraagt Marco Weymans zich af. De beloftevolle verdediger spreekt in het Waals-Brabantse Tubeke natuurlijk vaker met Franstalige journalisten.

"Waarom ik voor AFC Tubize koos? Na mijn passage bij Cardiff wilde ik me in de kijker spelen bij een Belgische of Nederlandse club. Maar zou ik bij een ploeg uit de Jupiler Pro League of een club als Beerschot Wilrijk wel wekelijks spelen?", vroeg de nuchtere Weymans zich deze zomer af.

"Tubize schotelde me direct een concreet sportief project voor. En 1B is gewoon een goeie competitie. Een beter platform dan de beloften van Cardiff, waar niemand je ziet spelen."

Van nature ben ik een 8, een box-to-box-speler

Weymans tekende bij Tubize een contract voor twee seizoenen. "De eerste maanden verliepen moeizaam. Nu gaat het in stijgende lijn. De positie waarop ik speel (linksback, red.) ligt me goed. Van nature ben ik een 8, een box-to-box-speler. Conditie heb ik dus wel."

"Ik wil dit seizoen nog zoveel mogelijk spelen, en dan maken we de balans van mijn eerste jaar op", besluit Weymans.

Weymans bij de Belgische U17 in 2013, u herkent onder meer Faes (Anderlecht) en De Norre (STVV)

Bart Vandenbussche

2e klasse \\ Nederlandse Eredivisie \\ PSV \\ Tubeke \\ Cardiff City \\ België
 
 
Reacties.