Club Brugge zond afgelopen zomer langs alle kanten zijn huurlingen uit en dit is hun tussentijds rapport

17 januari 2018 15:39

Club Brugge liet afgelopen zomer een heleboel spelers vertrekken op uitleenbasis. Sommige van die huurlingen keren straks misschien wel terug naar Jan Breydel, voor anderen is het mogelijk einde verhaal of wacht een nieuwe verhuur. Vraag is nu: hoe vergaat het die uitgezonden zonen eigenlijk?

Het waren geen kleine namen die in de zomer van 2017 het Brugse nest mochten verlaten voor een tidjelijks avontuur: Jérémy Perbet, Ricardo van Rhijn, Dorin Rotariu, Elton Acolatse, Sander Coopman, Nikola Storm en Tomás Pina. De huurlingen die in onze Jupiler Pro League aan de slag zijn, kunnen we natuurlijk van nabij volgen, zij zij in het buitenland hun heil zochten, verdwenen al snel van de radar. Tijd voor een tussentijdse evaluatie.

Jérémy Perbet:
De 32-jarige Franse spits werd begin afgelopen zomer voor 1 miljoen euro weggehaald bij rivaal AA Gent, maar mocht eind augustus alweer beschikken. KV Kortrijk hapte toe, maar ook bij die andere West-Vlaamse club moest 'Perbut' eventjes zijn draai zoeken. Zit intussen aan 14 optredens en 3 goals, toonde voor de winterbreak eindelijk weer zijn torinstinct.

Ricardo van Rhijn:
Misschien wel de meest opvallende huurling want onder Preud'homme vaste klant tot hij in play-off 1 uit de ploeg verdween na enkele slappe prestaties. Onder Ivan Leko leek hij niet meteen aanspraak te kunnen maken op een basisplaats en dus trok hij naar AZ. Ook in de Eredivisie vlot het voorlopig niet echt, de man met de heerlijke vrije trap kwam nog maar 5 keer in actie.



Dorin Rotariu:
De lichtvoetige Roemeense flankaanvaller liet vorig seizoen bij momenten mooie dingen zien bij Club. Vooral in de play-offs presteerde hij geregeld sterk, maar afgelopen zomer liep het mis. Keerde niet al te scherp terug uit vakantie en verdween uit beeld. Het Moeskroen van zijn Roemeense landgenoot Mircea Rednic bracht redding. 13 matchen, 2 goals en 1 assist.



Elton Acolatse:
Overgenomen van Westerlo en de Nederlandse winger liet in de voorbereiding een uitstekende indruk. Tot hij een liesblessure opliep en zo zijn kans op een basisplaats aan zijn neus zag voorbijgaan. Ietwat verrassend uitgeleend aan STVV, maar op Stayen wil het voorlopig niet vlotten. Nog maar 5 keer in actie gekomen en nog geen enkele keer beslissend.



Sander Coopman:
Net als vorig jaar bij Zulte Waregem gestald en onder de hoede van Francky Dury ontbolstert de lichtvoetige nummer 10 volledig. Vorig seizoen een sleutelspeler in het elftal dat play-off 1 haalde en de beker won. Dit seizoen al 17 matchen op de teller en daarin goed voor 2 goals en 2 assists. Het is duidelijk dat Club Brugge nog toekomst ziet in het jeugdproduct van 22.



Nikola Storm:
De 23-jarige blonde winger probeert al jaren de ultieme doorbraak te forceren bij Club, maar zonder eclatant succes. Michel Preud'homme noemde hem vaak de beste op training, maar schitteren in matchen? Da's nog een ander paar mouwen. Vertoeft nu al een jaar bij OH Leuven in 1B en doet het daar uitstekend. Zit dit seizoen al aan 22 duels, 5 goals en 5 assists.



Tomás Pina
Vorig seizoen bij het Spaanse Villarreal weggehaald om krasse knar Timmy Simons te vervangen maar kon zich nooit opwerpen tot de nieuwe rustbrenger op het middenveld. Sukkelde te vaak met vervelende blessures en had het lastig om zich aan te passen aan het voetbal in ons land. Bij Alavés wil het wel weer lukken, zit toch al aan 14 matchen in 'LaLiga'.

Glenn Bogaert

Beker van België \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.