Ook fraaie statistiek bewijst het: Club Brugge is aanvallend een echte oorlogsmachine

17 januari 2018 16:33

Dat de statistieken van Club Brugge in de Jupiler Pro League behoorlijk indrukwekkend zijn, weet u intussen al. Maar wist u ook dat blauw-zwart in Europa hoge ogen gooit? Zo behoort blauw-zwart tot de top inzake het gemiddelde aantal doelpogingen per match.

De offensieve kracht van Club Brugge dit seizoen is genoegzaam bekend, maar cijfers luisteren de zaak nog een beetje op voor de ongenaakbare leider in 1A. De 53 gemaakte doelpunten zijn natuurlijk bijzonder fraai, maar wat ook in het oog springt, is dat de ploeg van Ivan Leko gemiddeld 6,24 keer per match op doel schiet.

22ste plaats

Het CIES Football Observatory, een researchgroep uit Zwitserland, deed onderzoek naar de statistieken van alle ploegen in de 35 Europese competities. Aan de hand van het aantal schoten op doel bekeek men hoe aantrekkelijk de diverse teams voor de dag komen. Club trapt dus ietsje meer dan 6 keer per match naar het vijandige doel en prijkt daarmee op een knappe 22ste plaats.

Om maar eventjes te vergelijken met Europese grootheden: Club bevindt zich in de buurt van Real Madrid, Juventus en Liverpool. Het doet bovendien beter dan Arsenal, Lyon en Borussia Dortmund. "De rangschikking is een mooie bekroning op het werk van de voorbije maanden, maar vooral een stimulans om hard te blijven werken, om de Clubfans mooi voetbal te blijven bezorgen", klinkt het trots op de clubwebsite.

Glenn Bogaert

Beker van België \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.