Clasie of Nakamba tegen Antwerp? Aad De Mos weet voor wie hij zou kiezen en geeft Leko raad

18 januari 2018 18:03

Club Brugge knikkerde Sporting Charleroi dinsdag zonder pardon uit de Croky Cup. Een van de vele uitblinkers bij de West-Vlamingen was Jordy Clasie.

De 26-jarige huurling van het Engelse Southampton vond al in de maand december zijn draai bij blauw-zwart. Die lijn trok de Nederlander nu door.

De vraag is echter wat Ivan Leko tegen Antwerp met zijn middenveld zal doen. Door de basisplaats van Clasie verdween Marvelous Nakamba naar het achterplan. De Zimbabwaan vormde tijdens de eerste seizoenshelft een ijzerster trio met Ruud Vormer en Hans Vanaken. "Wat een coach heeft grootgemaakt, daar moet je afblijven”, geeft Aad De Mos in Het Nieuwsblad zijn mening. "En Leko is groot geworden dankzij zijn driehoek op het middenveld."

Wat als het misloopt?

"Veel trainers roteren wel eens in de beker en in dit geval pakte dat goed uit. Maar ik zou Na­kamba laten staan. Stel dat je tegen Antwerp Clasie opstelt en het loopt mis: dan ben je én Nakamba kwijt én Clasie.

"Trouwens, Na­kamba is een linksbeen, naast de rechtsvoetigen Vormer en Vanaken. En een blok graniet. Hij zorgt voor meer evenwicht dan Clasie. Antwerp zal Vormer en Vanaken vastzetten. Daar Clasie naast zetten, die ook vooruit denkt: dan ligt het middenveld helemaal open", vermoedt De Mos.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.