? Hans Vandeweghe spreekt scherpte taal over 'De illegale Ghelamco Arena': "Het boek staat vol met fouten" en "Dit lijkt zelfs op afpersing"

19 januari 2018 17:17

Het Gentse stadsbestuur en bouwfirma Ghelamco verzamelden vrijdagvoormiddag de pers in de Ghelamco Arena om zich te verdedigen na de hetze die ontstond door het boek 'De illegale Ghelamco Arena'. Hans Vandeweghe, journalist bij De Morgen, is scherp in zijn commentaar bij Voetbalkrant.com.

"Er is enorm veel tijd verloren door de stad Gent, AA Gent en Ghelamco", zegt Vandeweghe. "En dat omwille van een boek dat nooit mocht uitgegeven worden."

"Het staat vol met fouten en is totaal naast de kwestie. Uiteraard mag een stadion betaald worden met overheidssteun. Dat gebeurt overal in de wereld, zelfs in de duurste sporten. De Ghelamco Arena is geen illegale Ghelamco Arena."

15.000 euro

Paul Gheysens haalde op de persconferentie aan dat de advocaten van uitgeverij Doorbraak 15.000 euro vroegen aan de advocaten van Ghelamco, om het boek niet te laten verschijnen.

"Als dat kan bewezen worden, dan hebben we hier een probleem", vindt Vandeweghe. "Dan lijkt het hier zelfs op afpersing."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.